Lanthotell – En Oas i Sveriges Hjärta

31 juli 2024 Veronica Urena

editorial

I en tid när vardagens puls accelererar, söker många en skön tillflyktsort där de kan komma ner i varv. På den svenska landsbygden, vid grusvägens slut, ligger idylliskt nog Smålandstorpet, ett småskaligt och pittoreskt lanthotell som erbjuder en genuin upplevelse av lugn och närhet till naturen. Maria och Johan Haggård, lanthotellets dedikerade ägare, välkomnar sina gäster till en atmosfär där tiden tycks ha stillat sin gång.

Två Hjärtan och Ett Lanthotell

Smålandstorpet är kanske ett av de charmigaste exemplen på småskalig och intim hotellverksamhet. Här på familjens skogsgård har Maria och Johan skapat ett ställe för lugn och återhämtning, där man som besökare har möjlighet att njuta av tystnaden och närheten till den småländska skogens orörda natur. De fyra husen som omringar den stora gårdsplanen är inredda med varsam hand, där återbruk och traditionella element från gårdens historia flätas samman för att bilda en varm och välkomnande atmosfär.

I detta omtänksamma lanthotell hittar gästen alltid en bäddad säng med fluffiga täcken och huvudkuddar, moderna bekvämligheter såsom snabbt Wifi och möjligheten att ladda sin elbil, allt medan getters bräkande hörs i fjärran. Det är en plats där arbete och avkoppling kan samsas, där skogspromenaden eller mys framför en film blir lika naturliga aktiviteter att fylla dagarna med.

Boende i Skogens Famn

De fyra husen på Smålandstorpet har sina egna unika karaktär och charm. Varje hus är en hyllning till traditionellt småländskt hantverk, från de lokalt tillverkade sängarna av Hilding till de värmande täcken från Värnamo af Sweden. Förutom dubbelsängarna finns möjlighet till enkelsängsarrangemang, möjliggörande för varje gästs individuella behov.

Särskilt bemärkensvärt är Smålandstorpets hållbarhetsarbete. Inte nog med att bildäcken och köken är svanenmärkta, här finns även solcellsanläggning och en elbilsladdare som gästen kan använda. Allt för att minska den ekologiska fotavtrycket och erbjuda en semester som är så väl god för själen som för planeten.

lanthotell

Naturens Egna Riter

På Smålandstorpet behöver ingen fråga vad man ska göra här är det naturen som suveränt dikterar dagens agenda. Gården mynnar ut i skog och natur, där en promenad kan fylla både själen och korgen med skogens bär och svamp. Sjöns fridfulla vatten erbjuder såväl bad som båtturer, och för de äventyrslystna gäster finns möjligheter att hyra bastu vid en privat strand, vilket vintertid lovar en uppfriskande vak efter bastuns hetta.

Smålandstorpet skämmer bort sina gäster med möjligheten att få frukosten serverad direkt till dörren. Den innehåller traditionsenligt hembakat bröd, färska ägg och närproducerade råvaror som speglar det småländska landskapets generositet.

Ett Mysigt Hotell på Landet

Av allt att döma är Smålandstorpet mer än bara en plats för övernattning. Det är en helhetsupplevelse där varje detalj har beaktats för gästernas trivsel och glädje. Det är en tillflyktsort från storstadens brus och en inbjudan till en mer harmonisk tillvaro där naturen och gästfriheten står i centrum.

Smålandstorpet rekommenderas varmt för de som söker en upplevelse definierad av lugn, bekvämlighet och äkthet. Detta lanthotell i Småland uppvisar ett finstämt förhållningssätt till både miljö och tradition, ett tempel tillägnat avkoppling där varje besökare kan förvänta sig ett varmt mottagande och en oförglömlig vistelse.

Fler nyheter